Пошук
Лактоза (молочний цукор)

51.90 грн

лактоза
Лактоза

Лактоза (молочний цукор)

51.90 грн (ціна за 1 кг)

Лактоза (4-О-β-D-галактопіранозіл-D-глюкоза, лактобіоза, таблетоза, молочний цукор) – вуглевод, представник групи дисахаридів, тверда біла речовина з кристалічною структурою. Його молекулу складають залишки молекул глюкози і галактози. Розчинення у воді відбувається у співвідношенні 21,6 г/100 мл.

 

 

Артикул: 08929. Категорія: .

На складах ПП Система Оптимум завжди в наявності лактоза (молочний цукор). У нас можна купити лактозу (молочний цукор) за доступною ціною. Лактоза (молочний цукор) має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна на лактозу Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку лактози по всій території України.

Характеристики лактози (молочного цукру)

Лактоза – це дисахарид, що складається з галактози і глюкози, який можна знайти в молоці.

Молярна маса – 342,2965±0,0144 г/моль, густина – 1,525 г/см³. Термовластивості: t плавлення – 202,8 °C, t кипіння – 668,9 °C. Формула – С12Н22О11.

Лактоза – це природний цукор, який присутній тільки в молоці й молочних продуктах. Вперше була виділена на початку XVII століття італійським експериментатором Ф. Бартолетті. Назва «молочний цукор» закріпилася за нею з легкої руки шведського вченого-хіміка Шеєле в 1780 р., який, крім того, включив її в ряд вуглеводів під традиційною на сьогодні назвою «лактоза».

Отримання, як і за часів Бартолетті, відбувається в наші дні звичайним випарюванням з молочної сироватки.

Лактоза становить близько 2-8% молока (за масою) і є основним компонентом сироватки. На зовнішні вигляд це білий кристалічний порошок, розчинний у воді (але розчинність лактози менша, ніж цукру). Солодкість лактози становить тільки 30% солодкості цукру.  Молекулярна маса її 342,30. Лактозу отримують конденсацією  галактози і глюкози, які утворюють β-1 → 4 глікозидний зв’язок. За хімічними властивостями лактоза є відновником. Велику кількість молочного цукру отримують як побічний продукт у молочній промисловості.

Використання лактози (молочного цукру)

Головна галузь, де ця речовина застосовується – це, звичайно ж, харчопром. Тут цю сполуку вводять до найрізноманітніших продуктів, і не обов’язково молочних. З її допомогою насичують їжу протеїнами, підвищують в’язкість харчів і, як результат, комфортність їх вживання. Оскільки солодкість її на відсотків 30 менша, ніж у сахарози, то кількісно її для підсолоджування використовується більше.

У процесі термічної обробки лактоза надає продукту брунатного забарвлення, що активно використовують при приготуванні картоплі фрі, крокетів, різної кондитерки (мармелад, бісквіт, цукерки…), хліба і хлібобулочних виробів. У випадку з останніми, крім усього іншого, зникає необхідність зброджування дріжджами.

Інші продукти, до складу яких входить лактобіоза: ковбаси в упакуваннях, супи в пакетах, соуси, маргарин, шоколад, згущене молоко, вершки, какао-порошок, чіпси, їжа для діабетиків. Багато її і в молочних дитячих сумішах (близько 85 %).

Крім того, таблетозу використовують у медицині. Вона входить до більшості медпрепаратів для лікування і підтримки в нормальному стані шлунково-кишкового тракту (Но-шпа, Лопедіум, Церукал тощо), до протизаплідних засобів. Її використовують при виготовленні пеніциліну. Часто виступає допоміжним компонентом (наповнювачем) у фармацевтиці.

Ця речовина широко використовується у харчовій промисловості. Вона застосовується як добавка до цукру, а також при виробництві кондитерських виробів. Лактоза збільшує термін зберігання продуктів. Дану субстанцію застосовують в якості носія і стабілізатора ароматизаторів і фармацевтичних продуктів. Її також часто додають у  молочні суміші для дитячого харчування. Лактоза використовується і при випічці хлібобулочних виробів.
Молочний цукор не ферментується більшістю видів дріжджів, і тому може використовуватися для підсолодження пива.

У фармацевтичній промисловості лактоза додається в таблетки як наповнювач і в якості покриття для таблеток і пігулок. Вона хімічно інертна і не взаємодіє з діючими речовинами лікарських препаратів, а також захищає або підвищує біологічну доступність препарату.
У хімічній промисловості лактоза є вихідною сировиною при виробництві лактату амонію і лактітол пальмітату.

Проте багато дорослих мають несприйнятність молочного цукру, тобто нездатність перетравлювати лактозу. Це пов’язано з недостатнім рівнем ферменту лактази в організмі людини.

Користь і шкода лактози (молочного цукру)

Молочний цукор належить до надзвичайно корисних для людського організму речовин. До його важливих властивостей належать такі:

– поповнення енергетичних запасів;

– нормалізація кальцієвого обміну;

– підтримка кишкової мікрофлори в оптимальному стані, за рахунок сприяння росту лактобацил, які запобігають процесам гниття в кишківнику;

– потужна стимуляція нервової системи;

– профілактика захворювань серцево-судинної системи.

Разом з тим, варто знати, що ця субстанція може заподіяти шкоду. Таке буває в тому випадку, якщо організм не здатний її засвоювати, перетравлювати і розщеплювати, тобто, якщо у нього недостатньо ферменту лактази.

Якщо Вам потрібно купити оптом лактозу, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на лактозу, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

лактоза

Залишіть відгук до товару “Лактоза (молочний цукор)”