Пошук
Олія рицинова (касторова)

66.90 грн

Олія рицинова (касторова)

66.90 грн (ціна за 1 кг)

Олія рицинова (касторова олія, касторка, олія рицини) – натуральний продукт, рослинна олія з плодів рицини звичайної, суміш гліцеридів трьох жирних кислот: рицинолевої, лінолевої та олеїнової. Крім того, до складу цієї речовини входять гліцерин, протеїни, рицитин, алкалоїди, лектини і вітамін Е. Касторовою рицинову олію стали називати, оскільки її почали використовувати на заміну касторіуму.

Очистити
Артикул: Невідомо. Категорія: .

Олія касторова – це натуральний продукт, олія рослинного походження, джерелом якої слугують плоди олійної лікарської і декоративної рослини – рицини звичайної, а точніше її насіння, що містить приблизно 50 % жирів. До речі, з урахуванням походження касторову олію називають також олією рицини. Інші популярні назви: рицинова олія, касторка. Власне, касторовою її нарекли, бо застосування її починалося на заміну касторіуму.
Отримання здійснюють холодним пресуванням. Для потреб фармацевтики додатково виконують рафінування.

Характеристики касторової олії

За своєю суттю це сукупність тригліцеридів 3-х жирних кислот: рицинолевої, лінолевої та олеїнової. Близько 80-90 % припадає на першу з них (в’язку рицинолеву кислоту), у великій молекулі якої – один ненасичений зв’язок. Наявність гідроксильної функціональної групи на дванадцятому вуглеці зазначеної кислоти робить і її саму, і олію в цілому більш полярними, порівняно з більшістю жирів. Крім цих основних компонентів, до складу продукту входять білки і вибірково діючі білкові аглютиніни, алкалоїди, гліцерин, рицитин й вітамін Е.
На вигляд касторка є густим, в’язким і тягучим рідким матеріалом, прозорим без забарвлення або з блідо-жовтим відтінком. Смако-ароматичні характеристики специфічні: смак – своєрідний інтенсивний і приємністю не характеризується, запах, у той же час, м’який і відчувається слабо. Густина дорівнює 961 кг/м3. Термовластивості: t кипіння – 313 °С, t замерзання – -16 °C.
Олія касторова не піддається висиханню, їй не властиве плівкоутворення. Розчиняється в етиловому спирті, з такими речовинами, як трихлорметан, абсолютний спирт, ефір і оцтова кислота, змішується. При контакті з киснем повітря і світловим випромінюванням спостерігається окислення. Невелика кількість подвійних зв’язків пояснює нездатність до полімеризації компонентів.
Касторову олію купити сьогодні можна різної якості: більш низької або високої. Все залежить від методу, застосованого при отриманні. Більш якісний продукт отримують при холодному віджимі, менш – шляхом гарячого віджиму з наступною екстракцією із задіянням розчинників.
Зверніть увагу! Незважаючи на те, що сама рицина – чи не найбільш токсична з усіх лікарських рослин, олія касторова не несе людині жодної небезпеки (всі отрути видаляться разом з макухою). Але і це ще не все. Продукт не тільки нешкідливий, він ще й корисний. Як і в яких випадках допомагає – далі.

Корисні властивості касторки

Купити касторку можна для різних завдань. Вона, отримана в процесі холодного віджиму, багата на різні мінерали, вітаміни та інші корисні для людського організму речовини. Часом виступає єдиним доступним джерелом низки мікроелементів.
Важливо! У чистому вигляді використовувати олію касторову не рекомендовано, а ось доглядовій косметиці, що її містить – зелене світло.
Касторка для шкіри. Це чудовий засіб для зволоження шкіри, що допомагає при сухості й лущенні. Він здатний привести до нормального вигляду огрубілі ділянки, пом’якшити, розгладити нерівності, відновити еластичність, прибрати чутливість, видалити новоутворення, що тільки-но з’явилися на шкірних покривах.
Не варто залишати касторову олію без уваги тим, кого турбує старіння шкіри. Боротьба з віковими шкірними змінами – за нею. Більшість власноруч зроблених косметичних засобів з додаванням цього чудо-продукту – прекрасна альтернатива дорогим готовим антивіковим кремам.
У чому секрет? Великого секрету тут немає. Все, завдяки кислотам, що входять до його складу. Вони рідко трапляються в природі, а в рицині тут як тут – у необхідних організму кількостях.
Пероральне вживання корисних інгредієнтів теж приводить до благотворної дії, але не так швидко, як обробка шкіри. В результаті останньої поживні компоненти швидко і безперешкодно потрапляють у клітини епідермісу і тут же починають діяти.
Дослідним шляхом було доведено, що олія касторова в структурі косметики уповільнює старіння шкіри і дозволяє виглядати на 5-7 років молодше, розгладжуючи зморшки і омолоджуючи.
Олія касторова і схуднення. Якщо потрібно очистити організм і є проблеми із зайвою вагою, то ось вам унікальний метод для досягнення мети. У зв’язку з проносним ефектом, яким володіє касторка, з організму виводиться рідина. Очищення відбувається максимально природно, без стресу і шкоди для органів. Прийом продукту в такому випадку повинен здійснюватися всередину, бажано в кількостях і за рецептом, складеним фаховим дієтологом. Все залежить від ваги людини, бажаних результатів, причин виникнення зайвих кілограмів, особливостей організму і т.д. Самостійно, без відповідних знань, з точністю дозування і вживання не впоратися.
Пам’ятайте, що не всяка надмірна вага – в компетенції касторової олії. Коли ожиріння пов’язане із серцево-судинними захворюваннями, гормональним лікуванням, збоями в функціонуванні ендокринної системи, на позитивний результат розраховувати не доводиться. У таких випадках потрібно лікувати недугу. Ніякі препарати для схуднення тут не допоможуть.
Ще один момент – набряки. Тут касторка може допомогти, але теж не завжди, залежно від причини їх виникнення, і переважно спільно з медикаментами. Якщо зайва рідина утворюється внаслідок відповідного способу життя (вживання алкоголю, великої кількості пряної, солоної, гострої, маринованої їжі, куріння, незначна рухливість, надмірне пиття ввечері), спочатку необхідно привести в порядок ці моменти. Потім вже можна використовувати розглянутий продукт, щоб очистити організм, вивести зайву рідину, нормалізувати діяльність певних лімфатичних вузлів.
Ну і звичайно, всі, мабуть, знають про роль олії касторової при закрепах.
Основні медичні та косметологічні корисні ефекти продукту:

  • чудотворний вплив на шкіру обличчя, живлення та пом’якшення;
  • відбілювання, освітлення і позбавлення від веснянок;
  • нормалізація функціонування сальних залоз;
  • позбуття бородавок, папілом, мозолів та інших наростів на шкірі;
  • боротьба з грибками, фурункульозами й іншими шкірними дефектами;
  • благотворний вплив на волосся, надання йому сили, здоров’я і краси (відновлення структури, живлення коренів, інтенсифікація росту, позбавлення від лупи);
  • прискорення росту вій, запобігання ламкості й випаданню;
  • зміцнення нігтьових пластин;
  • зняття проявів втоми і почервоніння очей;
  • загоєння ран (саден, опіків, порізів, геморою і виразок);
  • сприяння лікуванню від захворювань суглобів і при розтягненні м’язів;
  • лікування недуг шлунково-кишкового тракту, зокрема проносний вплив;
  • допомога в лікуванні застуди;
  • очищення печінки і налагодження її роботи;
  • виведення каменів та піску з жовчного міхура;
  • стабілізація нервової системи, заспокоєння і усунення головного болю;
  • загоєння пуповин новонароджених;
  • допомога при безплідді.

Сфери застосування рицинової олії

З урахуванням наведеної вище інформації можна зробити висновки, що касторова олія (ціна якої, до речі, в доступних межах) найбільшим попитом користується в:

  • медицині та фармацевтиці (у виробництві протигрибкових препаратів, імунодепресантів, імуносупресорів, а також численних мазей для позбавлення від шкірних хвороб);
  • косметичній галузі (при створенні шампунів, кремів і губних помад).

Все так, але цим використання не обмежується.
Олія касторова застосовується також у таких напрямках:

  • виробництво мила;
  • виготовлення мастил, гальмівних і гідравлічних рідин (рицинова олія не замерзає при низьких температурах, а відтак є ідеальним матеріалом для змащування техніки, яка застосовується в холодному кліматі);
  • створення фарб, барвників, восків, покриттів і пластичних мас, стійких до морозу;
  • хімічна галузь (приготування деяких хімічних речовин, наприклад, себацинової і ундециленової кислот, а також нейлону-11, плюс отримання смол, олій і кислот, виконання реакції створення поліуретанів);
  • харчопром (як ароматизатор, інгібітор плісняви, добавка-роздільник до їжі Е1503);
  • парфумерна сфера (виробництво парфумерії);
  • авіамоделізм;
  • побут (догляд за шкіряними виробами з метою надання їм гнучкості, стійкості до вологи, для відновлення і захисту від пересихання).

Яка ціна касторової олії?

Касторову олію купити у наш час можна зовсім недорого. Все залежить від її характеристик, обсягів закупівлі і, звичайно, від місця, де здійснюється замовлення. Якщо звернутися до хорошого виробника чи постачальника, можна касторову олію купити оптом за доступною ціною.
У скільки саме обійдеться та чи інша партія продукту, краще уточнювати безпосередньо у менеджера компанії, де плануєте купувати.

Касторова олія. Де купити?

Якщо ви звернетеся до ПП «Система Оптимум» – не прогадаєте. У нас на складах касторова олія завжди в наявності в достатніх обсягах. Це олія касторова, ціна якої – одна з найкращих в Україні. Крім того, товар супроводжується сертифікатом якості, тож у надійності покупки можете навіть не сумніватися.
Додатково пропонуємо купити хімічні реактиви, рідкі органічні реактиви, різного роду хімсировину, зокрема кальцій карбонат.

Олія касторова від виробника в Україні

Якщо вас цікавить олія касторова від виробника в Україні, наша компанія не підведе. Ми гарантуємо бездоганну якість кожної партії продукції, обіцяємо приємно здивувати вас умовами співпраці, цінами і, можливо, персональними знижками. Завдяки власним складам і значному автопарку, кожне замовлення виконуємо максимально швидко, яким би великим воно не було, і як би далеко його не потрібно було доставити.
Купуйте касторову олію опт, а також, якщо знадобиться, хімічний посуд, наприклад, плоскодонні колби, у компанії «Система Оптимум» – це вигідно, надійно та зручно.

Вага

бочка 200 кг, каністра 9,5 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

олія рицинова (касторова)

Залишіть відгук до товару “Олія рицинова (касторова)”