Млин лабораторний ЛЗМ-1: опис і призначення
Лабораторний млин ЛЗМ-1 – це обладнання, як можна зрозуміти вже з назви, призначене для подрібнення в умовах лабораторії проб зерна сільськогосподарських культур і продуктів їх переробки, вологість яких не перевищує 18 %. Після підготовки в такій техніці проби надходять на подальше визначення якісних параметрів зерна: олійності, вологості, характеристик клейковини, вмісту білків та інших, які потребують подрібнення продукції без втрат вологи і зі збільшеною жирністю.
ЛЗМ-1 – ідеальний варіант для застосування на підприємствах, що спеціалізуються на прийманні хліба, перетворенні зерна в борошно, зернопереробці, а також у сільськогосподарських організаціях, які оцінюють якість різних культур.
Конструкція
Конструктивне виконання цього лабораторного обладнання нескладне. Є корпус і вмонтований в нього колекторний двигун. У верхній частині корпусу фіксується армований металом пластиковий стакан, саме сюди вносять зерно, яке необхідно подрібнити. Для закривання стакану передбачена кришка з нарізним з’єднанням. Що стосується ріжучого елемента, то ним виступає дволопатевий ніж (матеріал виготовлення – метал, а точніше сталь). Кріпиться він на кінці валу електродвигуна, розташованого в камері подрібнення. Після включення він швидко обертається і, власне, виконує головне призначення ЛЗМ-1.
Застосування
Наскільки проста конструкція, настільки елементарне й застосування пристрою. Стандартний кабель і вилка використовуються для підключення до електричної мережі. Вмикання і вимикання здійснюються за допомогою спеціального вимикача-клавіші.
Спочатку зерно-пробу, яка підлягає подрібненню, необхідно помістити в стакан (у кількості не більше 50 г), потім закрити кришку і включити пристрій. Час роботи, як правило, становить 30-50 секунд. Його можна регулювати, залежно від того, який ступінь подрібнення вам необхідний.
Щоб витягти підготовлений для подальшої роботи продукт, потрібно спочатку вимкнути млин і дочекатися, коли зупиниться ніж. Далі можна відкривати кришку і висипати вміст стакана, куди знадобиться. Сама ж техніка відразу стає готова до роботи з наступною пробою.
Переваги ЛЗМ-1:
- виконання стакана з металу, а відтак його міцність і довговічність;
- надійний і функціональний електродвигун з валом, який робить не менш ніж 23 тисяч обертів на хвилину (на холостому ходу). Завдяки цьому збільшується якість подрібнення;
- виготовлення ножа з інструментальної сталі (спеціальний хімічний склад + унікальна термічна обробка), що забезпечує одночасно і міцність, твердість, і пружність, а відтак і зносостійкість, значне скорочення ймовірності поломок;
- застосування для камери розмелювання інноваційного пластику, створеного на основі високих технологій із полістиролу. Він швидко передає тепло, тому воно своєчасно відводиться від проби. Таким чином, мінімізуються втрати вологи, які можуть негативно позначитися на підсумках визначення вологості;
- наявність стійкого до вібрацій підшипника, що запобігає руйнуванню млина і подовжує його експлуатацію.
Лабораторний млин ЛЗМ-1 – чудовий варіант у плані співвідношення високого функціоналізму, простого застосування і невеликої вартості. Зупиніть на ньому свій вибір – не прогадаєте!