Барвники хімічні
Хімічні барвники - група природніх або синтетичних барвників, придатних для фарбування харчових продуктів, продукції промислового виробництва, текстильної продукції та субстанцій в лабораторних дослідженнях.
Можливі різні варіанти змішування барвників та індикаторів для отримання найнезвичайніших відтінків і кольорів. Також потрібно пам'ятати, що барвники, виготовлені в лабораторії відносно швидко псуються від дії світла і повітря, тому їх потрібно зберігати закритими в лабораторному посуді з темного скла, в прохолодному темному місці і використовувати їх якомога швидше.
До хімічних барвників, що широко застосовуються в вищезгаданих галузях, належать: Азур I Азур II чда Азур-еозин по Май-Грюнвальду Азур-еозин по Романовському Акридіновий помаранчевий барвник Алізарин комплексон чда Алізариновий червоний Алюмінонон Амідо чорний 10Б Аніліновий блакитний водорозчинний Аніліновий блакитний спирторозчинний Діамантовий зелений Бромкрезоловий зелений Бромкрезоловий пурпуровий Судан I "ч" Судан II "ч" Судан III "ч" Судан IV "ч" Сульфарсазен "чда " Тимолова синій Феноловий червоний Фенолфталеїн "чда " Флуоресцеїн "ч" Фуксин кислий Фуксин основний МБЦ Хромовий темно-синій Еозин БА Еозин Н Еозин по Лейшману Еріохром чорний