Харчові ароматизатори і барвники

Pages:1234»

Категорії товарів

Ароматизатори харчові

Харчові ароматизатори – це спеціальні добавки до харчових продуктів, покликані покращувати їхні смакові характеристики і надавати апетитного аромату. Це смакоароматичні суміші або окремі речовини, які з’єднані з наповнювачами (сухі носії, розчинники), можуть йти і без останніх. Завдяки харчовим ароматизаторам досягається необхідна насиченість запаху, а барвники надають естетично привабливого кольору продуктам харчування.
Ароматизатори представляють собою суміші смакоароматичних речовин з певним розчинником. Маючи у своєму розпорядженні ароматні компоненти, відомі виробники можуть презентувати широкий асортимент смачних та ароматних продуктів. Ароматизатори, як і барвники, є нешкідливими та екологічно безпечними інгредієнтами, які є результатом вилучення аромату з необхідної сировини.
Натуральні ароматизатори можна легко отримати методом екстракції, пресування або дистиляції з будь-якої сировини, як тваринного, так і рослинного походження. Однак, такі методи отримання ароматів є менш зручними у порівнянні з промисловими методами отримання бажаного запаху. У харчовій промисловості всі аромати полуниці, яблука, винограду тощо отримуються винятково методом хімічного синтезу. Основним завданням ароматизаторів залишається відтворення характерного та апетитного аромату найрізноманітнішої продуктової групи.
До складу одного виробу може входити до п’ятдесяти різних компонентів – унікальні поєднання дають дивовижні аромати і надзвичайні смаки!

Їх вводять у найрізноманітніші кулінарні страви (рибні, м’ясні, сирні, овочеві, фруктові та ін.), у кондитерську продукцію (цукерки, борошняні вироби, торти, пироги, морозиво, шоколадки, десерти, карамель тощо), а також у молокопродукти та безалкогольні напої.

Внесення ароматизаторів до їжі виконується з такою метою:

Без них не обійтися, якщо приготування їжі відбувається із застосуванням таких технологічних процесів, при яких аромат самостійно не формується, скажімо, приготування в мікрохвильовій печі. А ось тоді, коли страва набула неприємного запаху в процесі приготування через застосування неякісної сировини або з якихось інших причин, ароматизатори не використовують.

Походження ароматизаторів

Ароматизатори, що застосовуються промисловістю сьогодні, можуть бути натуральними (входження до складу винятково природних компонентів), ідентичними натуральним (компоненти природного походження + ненатуральні), штучними (результат хім. синтезу).

Натуральні – це ті, які зроблені з конкретних рослин або тваринної сировини. Вони на порядок дорожчі від інших видів продукції (як результат зростає ціна кінцевого продукту) і не відрізняються особливою стабільністю готової їжі. Тому в наші дні споживачі все частіше віддають перевагу штучним ароматизаторам. Хоча найпопулярнішими залишаються ідентичні натуральним, що застосовуються з метою створення потрібного аромату.

Форма випуску. Ароматизатори можна купити у вигляді порошку або концентрованої рідини. На їх якість, тривалість дії і сферу застосування впливає, головним чином, розчинник, що входить до складу, який і надає сполукам тих чи інших характеристик. Розчинником можуть виступати такі продукти: етиловий спирт, пропан-1,2-діол, триацетат гліцерину та ін. Популярні носії порошкоподібної форми: желатин, спеціальний крохмаль з високими показниками засвоюваності, гуміарабік, декстрин, сіль і цукор.

Ще одна можлива форма випуску – емульсії (пофарбовані розчини). Саме емульсійні ароматизатори полегшують використання і дають можливість підфарбувати їжу в естетичні тони.

Зберігання. Ароматизатори – це такі речовини, які для збереження початкової якості вимагають зберігання в спеціальних умовах: щільно закупорена ємність виробника, затемнене приміщення, t – не більше ніж 25 °С. Зберігати потрібно там, куди немає доступу у дітей. Опалесценція та осад при тривалому зберіганні – норма. Термін придатності – 1 рік з дня виробництва. Перед використанням збовтати.

Ароматизатори харчові купити недорого

Сьогодні харчові ароматичні компоненти додають не тільки у різноманітні продукти харчування, але й у спеціальний корм для тварин. Крім того, ароматизатори та харчові барвники додають у ліки та у засоби особистої гігієни. Таким чином, сьогодні повсюди можна побачити лікарський засіб з ароматним запахом або полуничну зубну пасту. Згідно з дослідженнями, саме запах позитивно впливає на сприйняття смаку, покращує психоемоційний стан та дозволяє повноцінно відчути принадність смачної страви. Купити ароматизатори за прийнятною ціною Ви зможете у компанії Система Оптимум у Львові. Для того, аби придбати необхідний ароматизатор чи барвник, достатньо тільки зв’язатися з менеджерами нашої компанії.