Пошук
Винна кислота

103.20 грн

Винна кислота

103.20 грн (ціна за 1 кг)

Винна кислота – це біла кристалічна двоосновна кислота.

Артикул: 00827. Категорія: .

Кислота винна

На складах ПП Система Оптимум завжди є в наявності винна кислота. У нас можна купити винну кислоту оптом за доступною ціною. Кислота винна має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна винної кислоти Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку винної кислоти по всій території України. Ціна кислоти винної також залежить від об’ємів закупівлі. При купівлі кислоти винної оптом наші менеджери нададуть Вам персональні знижки.

Властивості винної кислоти

кислота винна оптВинна кислота – це біла кристалічна двоосновна кислота. Вона зустрічається в природі у багатьох рослинах, зокрема, у винограді, бананах тощо і є однією з основних кислот, знайдених у вині. Солі винної кислоти відомі як тартрати. За хімічною будовою ця кислота є дигідрокси похідною сполукою від бурштинової кислоти.

Винна кислота (диоксибурштинова/тартратна/2,3-дигідроксибутандіонова кислота, Е334) – двоосновна оксикарбонова кислота у вигляді гігроскопічних кристалів, які не мають кольору, або білої порошкоподібної маси. Розрізняють три ізомери цієї речовини: D-, L- і антивинна кислота. Запах відсутній, смак – добре відчутний кислий. Відмінно розчиняється у воді (17,9 г/100 мл) і етанолі, не розчиняється у бензолі, диетиловому ефірі та аліфатичних вуглеводневих сполуках. Молярна маса – 150,1 г/моль, густина – 1,76 г/см³, t плавлення – 170 °С. Формула – C4H6O6.

Винна кислота є поширеною природною речовиною. У великій кількості вона присутня в кислих фруктових соках, зокрема, у виноградному і цитрусових. Отримання її відбувається з різних джерел: відходи виноробства, сушені винні дріжджі, дуже рідко – самі свіжі фрукти. Тартрати (солі диоксибурштинової кислоти) утворюються у процесі бродіння соку винограду.

Молекулярна формула винної кислоти C4H6Oабо HO2CCH(ОН)СН(ОН)CO2H (структурна формула). Молярна маса 150,087 г/моль. Густина 1,79 г/см³ (20 °C). Розчинність у воді 133 г/100 мл (20 °С).

Винна кислота вперше була виділена з тартрату калію, що відомий з найдавніших часів, як зубний камінь. Ця кислота відіграє важливу роль у відкритті хімічної хіральності.

Мабуть, основна властивість цієї речовини – це можливість значно уповільнювати природні зміни харчових продуктів, що призводять до їх псування. Як результат – збільшувати термін їхнього зберігання. Вона пригнічує окислення, добре впливає на процеси обміну і травлення в організмі.

Безпека для людини залежить від кількості вживання цієї кислоти. Малі дози не тільки безпечні, але й корисні. А ось надмірні можуть призвести до ураження м’язів, паралічу і навіть смерті. Добавка до їжі E334 дозволена до використання в багатьох державах світу.

Застосування винної кислоти

Тартратна кислота активно використовується в різних промислових царинах. Це, передусім, виноробство, де від самого початку ця речовина служила засобом від розвитку бактерій у винних діжках і казанах. Це також харчопром, де 2,3-дигідроксибутандіонова кислота виконує роль консерванта, емульгатора і смакового підкислювача (регулятора кислотності). Застосовується вона і в створенні таких продуктів харчування: джеми, желе, морозиво, газована вода, вина, консерви, цукерки та інша кондитерка.

Серед інших галузей використання винної кислоти:

– косметологія (входить до складу різних кремів і лосьйонів, пінок і бальзамів для обличчя і тіла з відлущувальним, відбілювальним і зволожувальним ефектом);

– медицина і фармацевтика (виготовлення розчинних ліків, шипучих засобів тощо);

– аналітична хімія (виявлення альдегідів та цукрів, розподіл рацематів на складові);

– будівництво (уповільнення висушування деяких будматеріалів, наприклад, цементу і гіпсу);

– текстильне виробництво (забарвлення тканин).

Дана органічна кислота широко використовується у харчовій промисловості, вона зареєстрована в якості харчової добавки під номером Е334. Її додають у різноманітні продукти, щоб надати їм кислий смак, а також ця субстанція використовується як антиоксидант. Винна кислота застосовується під час приготування цукерок і глазурі для тортів. Вона також міститься в розпушувачі для випічки, де служить джерелом кислоти, яка реагує з бікарбонатом натрію (харчовою содою). Ця реакція виробляє диоксид вуглецю і дозволяє борошняним виробам “рости”, не надаючи готовим виробам «дріжджового»  смаку, який може виникнути внаслідок використання активних дріжджів в якості джерела вуглекислого газу. Винна кислота застосовується при виробництві консервів, джему, желе і різних кондитерських виробів. Додається при виготовленні безалкогольних напоїв. Знаходить широке застосування у виноробстві. Винна кислота захищає харчові продукти від зміни їхнього забарвлення, запобігає окислювальним процесам та погіршенню смаку з плином часу.

Упакування, транспортування, зберігання. Упаковують тартратну кислоту в мішки з паперу, без просочення і ламіновані, кількашарові, а також зі спеціальних тканин. Можливе розміщення в дерев’яні ящики. Транспортування відбувається в критих транспортних засобах будь-яких видів. Зберігання необхідно здійснювати в закритих коморах на полицях з дерева. Рекомендована вологість повітря – не більше 65 %. Гарантійний термін придатності – 1 рік від дати виготовлення.

Винну кислоту купити

Якщо Вам потрібно купити оптом винну кислоту, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на винну кислоту, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Додаткова інформація, зокрема показники  якості, лабораторний висновок, міститься у СЕРТИФІКАТІ ЯКОСТІ.

 

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

винна кислота

Залишіть відгук до товару “Винна кислота”