Пошук
Триетаноламін (ТЕА)

76.50 грн

Триетаноламін (ТЕА)

76.50 грн (ціна за 1 кг)

Триетаноламін (TEA) – це органічна сполука, яка є одночасно третинним аміном і спиртом з трьома спиртовими групами. Як і інші аміни, триетаноламін є слабкою основою. Це безбарвна сполука, іноді з жовтуватим відтінком внаслідок домішок.

Очистити
Артикул: Невідомо. Категорія: .

На складах ПП Система Оптимум завжди в наявності триетаноламін. У нас можна купити триетаноламін оптом за доступною ціною. Триетаноламін має сертифікат якості. Якість, умови придбання та ціна триетаноламіну Вас приємно здивують. Наявність власних складів і автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку триетаноламіну по всій території України. Ціна триетаноламіну також залежить від обсягів закупівлі. При купівлі триетаноламіну оптом наші менеджери нададуть Вам персональні знижки.

Застосування триетаноламіну

Триетаноламін (також може бути скорочено TEA) – це органічна сполука, за хімічною будовою це третинний амін і триол. Триетаноламін – сильна основа. Молекулярна формула C6H15NO3, молярна маса 149,19 г/моль. На зовнішній вигляд це в’язка (температура плавлення 21,6 °С) безбарвна рідина з аміачним запахом. Густина триетаноламіну 1,124 г/мл.

Даний реактив отримують шляхом взаємодії оксиду етилену з аміаком.

Триетаноламін (N,N-(2-гідроксиетил)-2-аміноетанол, тріс(2-гідроксиетил)амін, ТЕА) – слабка гігроскопічна основа, безбарвна (світло-коричнева, жовта) прозора рідка речовина, в’язка, з легким запахом аміаку. Виробляється двох основних марок: А і Б. Змішування з водою відбувається в будь-яких пропорціях, розчинність – у співвідношенні 149 г/100 мл. Розчиняється також у диметилкетоні, метиловому спирті, чотирихлористому вуглеці, бензині, етері при 20 °С. Молярна маса – 149,19 г/моль, густина – 1,124 г/см³, t плавлення – 22 °C, t кипіння – 335 °C, t займання – 179 °C. ТриетаноламінФормула – C6H15NO3.

Промислове отримання здійснюється сполученням аміаку і оксирану, тобто оксиетилюванням нітриду водню.

Основні функції ТЕА:

– ароматична;

– ПАР-емульгуюча;

– нейтралізація жирних кислот;

– допомога в розчиненні олій, які самі по собі повністю у воді не розчиняються;

– сприяння змішуванню водо- і жиророзчинних компонентів.

Сфери застосування триетаноламіну

Ця речовина знаходить широке застосування в лакофарбовій промисловості, будівництві, косметології, фармацевтиці та інших галузях. З її допомогою виробляють такі матеріали:

– цемент (виступає зв’язкою синтетичних і природних складових, уповільнює/прискорює застигання);

– корозійні інгібітори, рН-регулятори і ПАР (в цій ролі поширений у створенні різноманітних технічних змивачів та охолоджувально-мастильних речовин);

– побутову хімію (рідкі засоби для прання, посудомийні засоби, поліролі…);

– засоби гігієни (очищувальні лосьйони, молочко, креми, зокрема, сонцезахисні, пінки для гоління, шампуні…);

– косметику (рум’яна, туші, тіні, олівці для очей);

– парфумерію;

– ліки зовнішнього застосування емульсійної структури і сольові ін’єкції;

– полімери (є пластифікатором);

– гумові вироби, наприклад, рукавички (виконує роль змазки);

– розчинники;

– гербіциди;

– текстиль;

– фарби;

– віск і багато-багато інших.

Застосовується ця сполука і в хімічній галузі, де з її допомогою синтезують тринітрат триетаноламіну і азотний іприт, а також для абсорбції кислих газів.

Найчастіше триетаноламін використовується в косметиці. Він застосовується як буферний агент, віддушка і поверхнево-активна речовина, а також в якості регулятора рН. Триетаноламін використовується в різних косметичних засобах та засобах особистої гігієни, таких як олівці для очей, туш для вій, тіні для повік, рум’яна, основа для  макіяжу, а також у парфумерії, засобах по догляду за волоссям, фарбі для волосся, продукції для гоління, сонцезахисних кремах і засобах по догляду за шкірою і для очищення шкіри. Триетаноламін у поєднанні з жирними кислотами перетворює кислоту в солі, які, в свою чергу, є основою для деяких мийних засобів. Крім того, це ефективний емульгатор, який, за рахунок зниження поверхневого натягу речовин, дозволяє змішати воду і жиророзчинні інгредієнти.

Триетаноламін також використовується як органічна добавка при виробництві цементу і цементних розчинів. Він є комплексоутворюючим агентом для іонів алюмінію у водних розчинах, ця реакція часто застосовується у комплексонометричному титруванні.

У медицині дана субстанція входить до складу вушних крапель. Триетаноламін схвалений в якості непрямої харчової добавки.

ТЕА і безпека

 Висока лужність цієї речовини не відкидає можливість перетворення її в нітрозаміни. Також дослідження показали, що можуть виникати контактні алергійні реакції. Все ж, комплексний аналіз результатів дає таку картину: триетаноламін не є небезпечним у складі косметичних і гігієнічних засобів короткочасного використання з обов’язковим подальшим змиванням зі шкіри. Однак, у тих продуктах, які контактують зі шкірними покривами протягом тривалого часу, концентрація цієї субстанції не повинна бути вищою, ніж 5 %.

Упакування, перевезення, зберігання

 Заливання цієї рідини відбувається, як правило, в сталеві бочки. Транспортування можливе критим залізничним і автотранспортом. Зберігати її необхідно в герметично закритій тарі виробника в закритому складі або під навісом (у сухому прохолодному і захищеному від світла місці). Уникайте сусідства з приладами опалення (відстань до них повинна перевищувати 2 м), з їдкими і агресивними речовинами. Гарантійний термін придатності тріс(2-гідроксиетил)аміну – 3 роки.

Якщо Вам потрібно купити оптом триетаноламін, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на триетаноламін, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Вага

бочка 200 кг, каністра 11.2 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Триэтаноламин

Залишіть відгук до товару “Триетаноламін (ТЕА)”