Пошук
Стеаринова кислота

45.60 грн

Стеаринова кислота

45.60 грн (ціна за 1 кг)

Стеаринова кислота (октадеканова кислота)– одноосновна карбонова кислота, що належить до аліфатичного ряду, біла/кремова порошкоподібна речовина кристалічної консистенції. Запах, а також отрути і токсини відсутні.

Артикул: 08146. Категорія: .

Кислота стеаринова

На складах ПП Система Оптимум завжди є в наявності стеаринова кислота. У нас можна купити стеаринову кислоту гуртом за доступною ціною. Кислота стеаринова має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна стеаринової кислоти Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку стеаринової кислоти по всій території України. Ціна кислоти стеаринової також залежить від об’ємів закупівлі. При купівлі кислоти стеаринової оптом наші менеджери нададуть Вам персональні знижки.

Властивості стеаринової кислоти

Стеаринова кислота розчиняється в диетиловому ефірі, а у воді – ні. При зберіганні спостерігається стабільність. Солі та ефіри цієї речовини отримали назву стеаратів.

Стеаринова кислота входить до складу різних жирів і олій, вперше була виявлена в 1816 році в свинячому салі. Це одна з найпоширеніших у природних умовах жирних кислот. Під виглядом гліцеридів міститься у ліпідах тваринного і рослинного походження та певних видах нафти. Є в складі плодів какао, бобів сої, пальмової олії. Синтез цієї сполуки в організмі відбувається з пальмітинової кислоти під впливом ферментів-елонгаз. У промисловості використовується спосіб отримання стеаринової кислоти зі стеарину, в результаті гідрування олеїнової кислоти і окислення насичених вуглеводнів марганцевими сполуками.
Кислота стеаринова гурт
Наскільки якісною є отримана речовина, визначають за такими показниками: ступінь прозорості, йодне і кислотне числа, число омилення, температура застигання, масова частка вологи. І саме від них залежить, який тип буде присвоєно стеариновій кислоті: технічний або очищений.

Стеаринова кислота – це одна з найбільш поширених насичених жирних кислот. Вона має 18-вуглецевий ланцюг і її IUPAC назва – октадеканова кислота, її хімічна формула CH3(CH2)16CO2H. Це воскоподібна тверда речовина білого кольору. Вона слабо розчинна у воді, але легко розчиняється в органічних розчинниках та оліях.

Солі та ефіри стеаринової кислоти називаються стеаратами. Вона знаходиться у величезних кількостях у натуральних рослинних і тваринних продуктах. Стеаринова кислота, наприклад, зустрічається в природі в какао-маслі та інших маслах.

Стеарин знаходиться більше у тваринному жирі (до 30 %), ніж рослинному (зазвичай < 5 %). Винятками є какао-масло і масло ши, де вміст стеаринової кислоти (у вигляді тригліцеридів) становить 28-45 %.

Стеаринову кислоту отримують обробкою цих жирів  водою при високому тиску і температурі (вище 200 °С), що призводить до її гідролізу з тригліцеридів.

Застосування стеаринової кислоти в різних галузях

Стеаринову кислоту активно використовують у різних напрямках промисловості:

  • в хімії і нафтохімії;
  • в паперовому виробництві;
  • в гумовому виробництві;
  • з її допомогою отримують спирти;
  • виробляють пластичні мастила;
  • виробляють пасти;
  • виробляють емульсії;
  • виробляють стабілізатори;
  • обробляють шкіру;
  • виготовляють маргарин;
  • застосовують в якості кремової основи;
  • застосовують в якості пом’якшувача;
  • стеарати кальцію, натрію і свинцю використовуються як складові пластичних мастил.

Особливо широке поширення октадеканова кислота отримала в косметичній індустрії як емульгатор, емульсійний стабілізатор, замутнювач і загущувач, у деяких випадках має пом’якшувальний і заспокійливий ефект. Вона входить до складу різних мазей і кремів, лосьйонів і дезодорантів. Стеарат натрію є чи не головним інгредієнтом мила, хорошим його загущувачем.

Ця кислота позитивно впливає на стан шкіри, дозволяє досягти рівномірнішого нанесення на шкіру засобів, які її містять, і продовжити термін зберігання. Помади, губні блиски, тональні креми, до складу яких входить стеаринова кислота, ефективно зволожують, лосьйони і креми захищають від сонця і вітру, інші засоби заспокоюють шкіру і створюють омолоджувальний ефект.

І як компонент косметичних засобів, і у вигляді харчової добавки октадеканова кислота вважається безпечною. Вона не токсична, не агресивна, не канцерогенна. Навіть при більших дозах зовнішнього використання побічні реакції не проявляються.

Не рекомендовано застосування стеаринової кислоти на жирній та проблемній шкірі, оскільки це може призвести до закупорки пор.

Загалом, використання стеаринової кислоти базується на її біфункціональному характері, з полярною групою, яка може бути прикріплена до катіонів металів, і неполярного ланцюга, який надає розчинність в органічних розчинниках. Ця будова стеаринової кислоти сприяє використанню її як поверхнево-активної і пом’якшувальної речовини.

Стеарин використовується для виготовлення мила і косметики (такої як, шампуні і креми для гоління), свічок, пластмас і фарб. Стеаринова кислота використовується разом з касторовою (рициновою) олією для приготування пластифікаторів. Також вона застосовується для виробництва деяких харчових добавок.

Ця речовина є інгредієнтом засобів з догляду за волоссям; вона покриває волосся, надаючи йому захист та не обтяжуючи його. Дана субстанція також використовується як емульгатор у широкому асортименті кремів для шкіри.

 Стеаринову кислоту купити

Якщо Вам потрібно купити гуртом стеаринову кислоту, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на стеаринову кислоту, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Додаткова інформація, зокрема показники  якості, лабораторний висновок, міститься у СЕРТИФІКАТІ ЯКОСТІ.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Стеариновая кислота опт

Залишіть відгук до товару “Стеаринова кислота”