Пошук
Саліцилова кислота

162.00 грн

Саліцилова кислота

162.00 грн (ціна за 1 кг)

Саліцилова кислота (2-гідроксибензойна кислота) – це біла кристалічна речовина, без запаху, гіркувата на смак. Існує в природі в корі верби, листі берези та інших рослинах.

Очистити
Артикул: Невідомо. Категорії: , .

Кислота саліцилова

На складах ПП Система Оптимум завжди є в наявності саліцилова кислота. У нас можна купити саліцилову кислоту гуртом за доступною ціною. Кислота саліцилова має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна саліцилової кислоти Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку саліцилової кислоти по всій території України. Ціна кислоти саліцилової також залежить від об’ємів закупівлі. При купівлі кислоти саліцилової гуртом наші менеджери нададуть Вам персональні знижки.

Саліцилова кислота є важливою органічною синтетичною сировиною, широко використовується в медицині, при виготовленні пестицидів, барвників, каучуку, продуктів харчування та у парфумерії. У фармацевтичній промисловості основними препаратами, що виробляються зі саліцилової кислоти, є: саліцилат натрію, метилсаліцилат, аспірин (ацетилсаліцилова кислота), аміносаліцилова кислота, фенілсаліцилат.

Саліцилова кислота добре розчинна в етанолі, диетиловому ефірі та інших полярних органічних розчинниках, погано розчинна у воді. Виділена з вербової кори італійським хіміком Рафаелем Піріа і потім синтезована цим же науковцем. У природі зустрічається ця кислота в рослинах – головним чином у вигляді глікозиду метилового ефіру (зокрема, вербасаліцилова кислота була вперше виділена з кори верби Salix L., звідки й походить назва), вільна саліцилова кислота поряд з саліциловим альдегідом в невеликих кількостях міститься в ефірному маслі, що виділяються з квітів деяких видів спіреї (спірея Ulmaria ,спірея Digitata).

Саліцилова кислота – це дієвий та сучасний засіб, який знаходиться в кожній аптечці. Широкий спектр застосування та високі функціональні можливості роблять цей медичний препарат ефективним помічником у боротьбі з різними інфекційними захворюваннями.

Саліцилова кислота представлена у вигляді лікарського препарату з формулою C6H4(OH)COOH широкого спектру дії. Дана фармацевтична субстанція має відмінні протизапальні та антисептичні властивості, тому не рідко цей засіб використовують для дієвої боротьби з акне. Крім того, саліцилова кислота швидко знищує шкідливі мікроорганізми та бактерії, не пригнічуючи при цьому мікрофлору шкіри.

Універсальність та практичність цього фармпрепарату зробили його одним з найбільш популярних лікарських засобів з низкою переваг.

Фізичні властивості саліцилової кислоти

Кислота саліцилова гурт

  • молекулярна формула C7H6O3
  • молярна маса 138,123 г/моль;
  • густина 1,44 г/см3 (при 20 °C);
  • температура плавлення 159 °C;
  • точка кипіння 211 °С ( при 2666 Па);
  • повільно змішується з водою, її розчинність становить 1,8 г/л (при 20 °С);
  • розчинна в ацетоні, скипидарі, етанолі, етиловому ефірі, бензолі і хлороформі.

Хімічні властивості саліцилової кислоти

У саліцилової кислоти група -ОН знаходиться в орто- положенні до карбоксильної групи. Тому кислотність цієї кислоти сильніша, ніж бензойної. З іоном заліза утворює пурпуровий комплекс. Термічно нестійка, при нагріванні до 200 °С легко декарбоксилюєтся, утворюючи фенол. Саліцилова кислота має подвійні властивості фенолу і карбонової кислоти. Ця речовина хімічно стабільна. Варто уникати контакту цієї сполуки з окисниками, сильними основами,фтором. Саліцилова кислота горить. Темніє на світлі.

Застосування саліцилової кислоти

  • синтез аспірину у фармацевтичній промисловості.
  • синтез саліцилатів. Серед них найбільш корисними є: метилсаліцилат, бензилсаліцилат, ізобутилсаліцилат, ізопентилсаліцилат, фенілсаліцилат.
  • ініціатор і солюбілізуючий агент у виробництві барвників і паст для друку в текстильній промисловості.
  • консервант у харчовій галузі.
  • інгредієнт численних медичних та косметичних препаратів.

Саліцилова кислота є кислотою з протимікробними і кератолітичними властивостями (розчиняє кератин). Вона пом’якшує шкіру і має протигрибкові, протизапальні та антибактеріальні властивості.

Ця субстанція використовується для лікування гіперкератозу шкіри, лупи, себорейного дерматиту, іхтіозу, псоріазу і акне.

Отже, саліцилова кислота має наступні властивості:

  • антибактеріальні;
  • антисептичні;
  • протизапальні;
  • очищувальні;
  • відлущувальні.

Сьогодні саліцилова кислота застосовується не тільки у медицині для лікування найрізноманітніших захворювань, але й у косметології. Унікальні властивості цієї сполуки дають змогу нормалізувати оптимальний баланс шкіри. Саме саліцилова кислота є надійним інструментом у боротьбі з прищами та хронічними запаленнями жирної або комбінованої шкіри. Крім того, цей препарат активно лікує плями на обличчі.

У сучасній косметології саліцилову кислоту додають у відновлювальні маски для обличчя та тіла для досягнення омолоджувального ефекту. Крім того, цю фармацевтичну субстанцію можна побачити як важливий складник нових лосьйонів, кремів та скрабів.

Завдяки своїм антисептичним властивостям саліцилова кислота використовується і для лікування гострих інфекційних захворювань. Саме ця речовина призначається для лікування застуди чи грипу та швидко знижує підвищену температуру тіла.

Широка сфера застосування разом із беззаперечними перевагами роблять саліцилову кислоту популярною складовою для ефективного та фінансово доступного лікування.

Дія на людину і тварин саліцилової кислоти:

Саліцилова кислота і саліцилати, а також її складні ефіри (метилсаліцилат) та інші синтетичні похідні саліцилової кислоти (наприклад , ацетилсаліцилова кислота – аспірин), має виражену протизапальну дію.

Показання при застосуванні саліциливої кислоти:

Запальні та інфекційні ураження шкіри; опіки, мозолі, змозолілість, бородавки, гіперкератоз, підвищене потовиділення, випадання волосся, псоріаз, звичайні вугри, жирна себорея, екзема, висівкоподібний лишай, дискератоз, іхтіоз, отит (входить до складу комбінованих ЛЗ).

Зберігання саліцилової кислоти

Тримати цей реактив потрібно подалі від джерел займання. Не можна піддавати його дії прямих сонячних променів. Зберігати саліцилову кислоту необхідно в прохолодному, сухому, добре вентильованому приміщенні, якомога далі від несумісних з нею речовин. Захищати від вологи.

Саліцилову кислоту купити

Якщо Вам потрібно купити оптом саліцилову кислоту, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на саліцилову кислоту, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Додаткова інформація, зокрема показники  якості, лабораторний висновок, міститься у СЕРТИФІКАТІ ЯКОСТІ.

 

Вага

мішок 25 кг, фасування 1 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Салициловая кислота опт

Залишіть відгук до товару “Саліцилова кислота”