Камери морозильні лабораторні

Категорії товарів

Морозильні лабораторні камери та лабораторні холодильники – це спеціальні пристрої, призначені для підтримки низької температури в термоізольованій камері. Найбільше поширення отримали компресійні холодильники і морозильні камери. В якості холодоагенту в компресійних охолоджувальних пристроях застосовуються фреони (R12, R134a), а останнім часом – ізобутан (R600a). Робочі температури морозильних камер знаходяться в діапазоні від 0 до -40 °C; і від -50 до -85 °C. За типом завантаження розрізняють вертикальні і горизонтальні морозильні камери (тип скриня). Також розрізняють морозильники з автоматичним і ручним розмерзанням. За призначенням морозильні камери бувають наступних видів: морозильники великого об’єму, холодильники/морозильники для зберігання займистих матеріалів, морозильні лабораторні камери для зберігання вибухонебезпечних матеріалів, фармацевтичні холодильники/морозильники, морозильні камери шокової заморозки і низькотемпературні холодильні камери (-150 °C). Морозильні камери і холодильники забезпечені електронним регулятором з цифровою установкою та індикацією фактичної температури, аварійною сигналізацією (візуальний і звуковий сигнали) при зміні температури і падінні напруги, сигналізацією при відкриванні дверей. Завдяки можливості довгостроково підтримувати низьку температуру лабораторні морозильні камери використовуються для заморожування зразків матеріалів при проведенні лабораторних досліджень у клініках і дослідних лабораторіях для зберігання різних вірусів, клітин і тканин, компонентів крові, клінічних проб, амінокислот, зразків ДНК/РНК та іншого біологічного матеріалу. Крім того, лабораторні холодильники широко застовуються при проведенні досліджень матеріалів на морозостійкість.