Агар поживний сухий

3120.00 грн (ціна за 1кг)

Цей агар призначений для вирощування різноманітних мікроорганізмів, наприклад, стафілококів і ентеробактерій, а також багатьох інших.

SKU: .
Фаховий персонал <br/> з понад <strong>20</strong>-річним <br/> досвідом роботи в галузі
Фаховий персонал
з понад 20-річним
досвідом роботи в галузі
Значні <br/> складські запаси
Значні
складські запаси
Власний <br/> автопарк
Власний
автопарк
Сертифікована <br/> продукція
Сертифікована
продукція

На складах ПП Система Оптимум завжди в наявності агар поживний. У нас можна купити агар поживний за доступною ціною. Агар поживний має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна на агар поживний Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку агару поживного по всій території України.

Характеристики живильного агару

Агар поживний сухий – спеціальне середовище для вирощування мікроорганізмів. На вигляд це дрібнодисперсна гігроскопічна порошкоподібна маса блідо-жовтого кольору. Склад. Для виготовлення використовують варійований набір компонентів. В основному, агар поживний складається з бактеріологічного пептону (сухого ферментативного), хлориду натрію, карбонату натрію і динатрійфосфату. У деяких випадках для збагачення можливе використання додатково крові або сироватки.

Призначення. Це середовище активно застосовують для культивування, вилучення із заражених матеріалів широкого ряду мікроорганізмів, наприклад: ентеробактерій, синьогнійної палички, стафілококів. Також воно може виступати основою для створення інших поживних середовищ, застосовуватися в аналізі води, стоків та інших матеріалів. Крім того, чисті культури, вирощені в пробірках на скошеному агарі, можуть стати основою для подальших досліджень (мікроскопічних, біохімічних і серологічних).

Принцип дії. Компоненти, що входять до складу цього агару, в своїй сукупності формують сприятливі умови для перетворення культур, поміщуваних у матеріал, у колонії і сприяють їх осадженню на поверхні поживного середовища.

Приготування. Щоб зі сухого порошку отримати готовий поживний агар, необхідно виконати певні дії. Передусім, потрібно взяти таку кількість речовини, яка знадобиться для створення певного типу середовища, і з’єднати її з одним літром дистильованої води. Далі слід прокип’ятити суміш протягом 100-120 секунд до абсолютного розтоплення агару. Після цього необхідно зробити фільтрування за допомогою ватно-марлевого фільтра і помістити отриманий продукт у чисті знезаражені флакони для обробки в автоклаві (протягом 15 хвилин при t 121 °С). Завершальні етапи приготування: охолодження до t 45-50 °С, розливання у стерильні ємності (чашки Петрі) з висотою шару 4-6 мм, підсушування лабораторного посуду з живильним середовищем протягом півгодини-години з дотриманням асептичної обережності. Після закінчення процесу речовина стає жовтою і прозорою з рН = 7,3±0,2. Наважку препарату в кількості, зазначеній на упакуванні, розчиняють в 1 л очищеної води, доводять до кипіння і кип'ятять 3 хв, поки агар повністю не розчиниться, проводять фільтрування і стерилізують в автоклаві при 121 °С протягом 15 хв. Після охолодження до температури 45-50 °С агар вносять у чашки Петрі шаром товщиною 3-4 мм. Коли середовище повністю застигне, чашки висушують при t 37-38 °С протягом години. Готова стерильна драглиста маса в чашках Петрі має жовтий колір, прозорий, можлива легка опалесценція. Якщо у відібраній пробі занадто велика кількість мікроорганізмів, то для запобігання злиттю колоній, застосовують метод послідовного десятикратного розведення.

Важливі аспекти застосування. Дослідження обов’язково проводити, згідно з чинними методичними вказівкам. Час інкубації – 18-20 годин. Температура, залежно від типу середовища – 22 °С або 37 °С, температура плавлення середовища близько 80 °С. Після 18-20 год інкубації при температурі 37-38 °С проводять ідентифікацію результатів посіву. Shigella flexner і Shigella sonnei на даному середовищі мають прозорі, безбарвні колонії S-подібної форми діаметру 1-2 мм. Serratia marcescens утворюють колонії червоного кольору, а Pseudomonas aeruginosa - жовто-зелених відтінків. Термін придатності приготовленого агару – 1 місяць (при дотриманні важливої умови – t зберігання 2-8 °С). Термін придатності сухого поживного агару становить 5 років від дати виготовлення. Поживний агар сухий широко використовується в різноманітних бактеріологічних дослідженнях. Склад сухого поживного агару: ферментативний гідролізат казеїну, екстракт дріжджів,пептон ферментативний,хлорид натрію, тринатрійфосфат, агар мікробіологічний. На зовнішній вигляд це дрібнозернистий порошок, колір жовтий або світло-жовтий. Виготовлений поживний агар сухий з бактеріологічного пептону, з додаванням ферментативного гідролізату казеїну неглибокого ступеня розщеплення і дріжджового екстракту. Якщо необхідно, живильний сухий агар можна збагатити сироваткою або кров'ю. Він також може застосовуватися як білкова основа для виготовлення інших поживних середовищ.

Якщо Вам потрібно купити оптом агар поживний, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на агар поживний, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Поки немає жодного відгуку.

Поки немає жодного коментаря.

ОПТ
В інтернет магазині Система Оптимум Ви можете купити оптом Агар поживний сухий за вигідною ціною, також замовити Агар поживний сухий з доставкою по Україні. Система Оптимум - це прийнятні ціни, якісний товар і професійне обслуговування.

Дякуємо за Ваш відгук.

Дякуємо за Ваш коментар.

Замовлення дзвінка
Дякуємо за Ваше звернення. Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом
Сталась помилка при надсиланні листа. Зв'яжіться будь ласка з менеджером.