Крохмаль водорозчинний (в/р)

360.00 грн (ціна за 1 кг)

Крохмаль – це харчовий продукт, добре розчинний у воді природний полімер, не окрема речовина, а сукупність 2-х полімерів: амілози та амілопектину. Зовні – аморфна порошкоподібна маса, біла і без смаку. Формула – (C6H10O5)n.

Фаховий персонал <br/> з понад <strong>20</strong>-річним <br/> досвідом роботи в галузі
Фаховий персонал
з понад 20-річним
досвідом роботи в галузі
Значні <br/> складські запаси
Значні
складські запаси
Власний <br/> автопарк
Власний
автопарк
Сертифікована <br/> продукція
Сертифікована
продукція

На складах ПП «Система Оптимум» завжди в наявності крохмаль водорозчинний. У нас можна купити крохмаль водорозчинний за доступною ціною. Крохмаль водорозчинний має сертифікат якості. Якість, умови покупки і ціна крохмалю водорозчинного вас приємно здивують. Наявність власних складів і автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку крохмалю в/р по всій території України. При покупці оптом наші менеджери нададуть вам персональні знижки.

Що таке крохмаль і якими властивостями він володіє?

Крохмаль – це харчовий продукт, природний полімер, не окрема речовина, а сукупність 2-х полімерів: амілози та амілопектину. Зовні – аморфна порошкоподібна маса, біла (можливо, з жовтуватим чи кремовим відтінком), без смаку і запаху (або ж з легким характерним ароматом). При розчиненні в гарячій воді набухає, охолоджуючись, густіє з формуванням клейстеру, який здатний злегка опалесціювати. Не піддається розчиненню в етиловому спирті та ефірах.

Проникаючи в ШКТ, легко перетравлюється. Тут він гідролізується і трансформується в глюкозу, яку і засвоює організм. Для розчинення, як правило, беруть холодну воду, оскільки в гарячій формуються згустки, які складно подрібнити. Основні якісні реакції:

  • відсутність реакції «срібного дзеркала», характерної для глюкози;
  • невідновлення Cu(OH)2 за типом сахарози;
  • взаємодія з йодом (синій колір).

Молярна маса – 162×n г/моль. Густина – 1,5 г/см³. Формула – (C6H10O5)n.

Джерела крохмалю в природі. Ця субстанція у формі зерен входить до складу різних рослин (в їх бульби, коріння і насіння, плоди, ягоди, стебла і листя), виступаючи для них запасним енергоджерелом. Форма і розміри зерен залежать від виду рослини (найбільші – картопляні). Головні джерела крохмалю – картопля і кукурудза.

Отримання. Крохмаль для застосування в різних галузях отримують зі згаданих природних джерел. Синтез водорозчинного крохмалю виглядає як обробка картопляного розведеною соляною к-тою.

Техніка безпеки. Слід уникати попадання пилу цього продукту на шкіру і слизові, оскільки це може спровокувати подразнення. Працювати потрібно в ЗІЗ (респіраторі, гумових рукавицях і захисних окулярах) в приміщеннях із загальною припливно-витяжною вентиляцією. Лабораторні дослідження повинні проводитися у витяжній шафі. Також важливо дотримуватись особистої гігієни.

Крім цього, крохмальний пил фракції 850 мкм несе небезпеку вибуху. Нижня межа вибуховості при вологості 17,8 % та зольності 3,4 % – 40 г/см³. Після осідання пилу є ризик виникнення пожежі, гасити яку необхідно тонкорозпиленою піною і водою.

Упакування, транспортування, зберігання. Крохмаль різних видів і для відмінних сфер застосування може упаковуватися по-різному. Але, загалом, для нього використовують багатошарові мішки (паперові, плівкові, тканинні) оптимальної щільності з дотриманням загальної ваги до 50 кг. Крім того, допустима упаковка в м’який одно- або багаторазовий контейнер з ПЕ вкладкою (маса нетто матеріалу при цьому не повинна перевищувати 1 т). Транспортування можливе будь-якими видами ТЗ, на кожному з яких слід дотримуватися встановлених правил вантажоперевезень. Зберігати цей природний полімер необхідно в щільно закритій тарі на критому добре провітрюваному складі з вологістю повітря не більше 75 %. При перевезенні та зберіганні потрібно запобігати сусідству з матеріалами, які мають специфічний запах і/або володіють токсичністю. Термін придатності – 3 роки.

Застосування крохмалю

Крохмаль активно використовують в харчопромі та в побуті в якості харчового продукту. Він служить емульгатором, стабілізатором, наповнювачем і загусником. Його вводять до складу молочних продуктів, ковбасних і борошняних виробів, десертів, соусів (кетчупів, майонезів, а також солодких), киселів, компотів та навіть супів. З його участю готують різні види тіста. Крім того, з його допомогою створюють патоку, глюкозу, етанол. Взагалі в кулінарії він знайшов досить різноманітне застосування.

Також крохмаль задіюють у медицині та фармацевтиці. Його вводять до складу медикаментів, ним обробляють постільну білизну. Він часто виступає наповнювачем таблетованих ліків, а іноді й капсульованих. Спільно з йодом виконує антисептичну терапію при йододефіциті.

Актуальне застосування крохмалю в целюлозно-паперовій і текстильній галузях. Він – ключовий компонент шпалерного клею.

Аналітична хімія визначає наявність йоду, використовуючи водорозчинний крохмаль ч.д.а. Це дуже чутливий йод-індикатор. Він має велике значення для фотометричного встановлення наявності вільного йоду (в йодометричному титруванні).

Купити крохмаль в/р у ПП «Система Оптимум»

Якщо вам потрібно купити оптом крохмаль водорозчинний, зверніться в компанію «Система Оптимум». Питання про ціну на крохмаль водорозчинний, а також умови оплати і доставки по Україні ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail. Купуйте якісну сировину і хімічні матеріали з вигодою!

Міжнародна назва amylum, starch
Хімічна формула (C6H10O5)n
Назви-синоніми

Поки немає жодного відгуку.

Поки немає жодного коментаря.

ОПТ
В інтернет магазині Система Оптимум Ви можете купити оптом Крохмаль водорозчинний (в/р) за вигідною ціною, також замовити Крохмаль водорозчинний (в/р) з доставкою по Україні. Система Оптимум - це прийнятні ціни, якісний товар і професійне обслуговування.

Дякуємо за Ваш відгук.

Дякуємо за Ваш коментар.

Замовлення дзвінка
Дякуємо за Ваше звернення. Наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом
Сталась помилка при надсиланні листа. Зв'яжіться будь ласка з менеджером.