Пошук
Сорбат калію (калій сорбіновокислий)

162.00 грн

Kalyj_sorbynovokyslyj
sorbat

Сорбат калію (калій сорбіновокислий)

162.00 грн (ціна за 1 кг)

Калій сорбіновокислий, або сорбат калію – хімічна речовина, калієва сіль сорбінової кислоти у вигляді білого/бежевого порошку або гранул з нейтральним, трошки гіркувато-кислим смаком і без запаху. Він термостійкий, добре розчиняється в холодній і теплій воді (найвища розчинність з усіх сорбатів). Отримання цієї речовини відбувається внаслідок реакції гідроксиду калію і сорбінової кислоти (метод нейтралізації), а також з рослинних кісточок. Формула – C6H7KO2.

Очистити
Знайшли дешевше?
Ми знизимо ціну
спеціально для вас*
*достатньо вказати, яка
компанія пропонує кращі умови
Артикул: Невідомо. Категорія: .

Сорбат калію – це хімічна сполука, що є, по суті, калієвою сіллю сорбінової к-ти. Існують природні її джерела, головним чином, рослинні кісточки низки ягід, з яких цю речовину добувають для потреб певних галузей. Також в основі отримання промисловістю може лежати взаємодія каустичного поташу і сорбінової кислоти (метод нейтралізації). Купити сорбат калію, синтезований з кісточок або під час обробки хім. компонентів, найчастіше необхідно, у зв’язку з його консервувальними властивостями. Відповідно консервант може бути як природним, так і синтетичним. Але на хімічний синтез сьогодні припадає переважна кількість видобутого продукту.

калій сорбіновокислий гурт

Кілька слів про історію. Сорбінова кислота як джерело сорбату вперше була отримана ще в 1859 р. Вихідним матеріалом для цього послужив горобиновий сік. Але про те, що і самій кислоті, і її калієвій солі характерна антимікробна дія, стало відомо лише через вісім десятків років. Тобто пром. виготовлення цього продукту з метою отримання консерванту для харчової продукції веде свій початок з 50-х років минулого століття.
До речі, кислота, з якої добувають сіль, виготовляється шляхом реалізації реакції між β-метакролеїном і карбометиленом.

Характеристики сорбату калію

Калієва сіль сорбінової кислоти має ще одну загальноприйняту назву, а саме – калій сорбіновокислий. Виглядає як тверда порошкоподібна або гранульована (з гранул незначних розмірів і різної форми) маса з білим, можливо, бежевим забарвленням. Запах відсутній, смак – злегка гіркий та кислий, загалом, нейтральний.
Ця речовина досить добре розчиняється у воді, як у холодній, так і в теплій (чого не скажеш, безпосередньо, про сорбінову к-ту). Найбільше розчинення у водних середовищах відбувається при температурі 50-60 °С. Саме їй характерна максимальна розчинність, якщо порівнювати з іншими сорбатами. Крім того, вона має оптимальну термічну стійкість.
Молярна маса цієї сполуки становить 150,2 г/моль, t плавлення – 270 °C. Формула: C6H7KO2.

Основні властивості сорбату калію

Розглядаючи сорбат калію, обов’язково потрібно поговорити про його властивості, адже саме на них ґрунтується застосування. Ось деякі з головних:

  • антимікробна дія (зверніть увагу: не знищення мікробів, а значне гальмування їх активності);
  • відсутність токсичного й канцерогенного впливів;
  • позитивний ефект на людський організм у вигляді збільшення імунологічної реактивності та здійснення детоксикації;
  • подовження термінів придатності їжі і косметики.

Застосування калію сорбіновокислого

Як ви вже здогадалися, найбільшою популярністю калій сорбіновокислий користується в харчопромі. Це один з найбезпечніших сучасних консервантів, чим, мабуть, і пояснюється його активне застосування при виготовленні цілого переліку продуктів харчування. Також перевага добавки Е202 (а саме під таким кодом зареєстрований матеріал) полягає у збільшенні термінів зберігання їжі з мінімізацією ризику харчових отруєнь і без завдання шкоди колірно-смако-ароматичним характеристикам продуктів. А ще вона коштує недорого (у зв’язку з недороговизною виробничих процесів), придатна для тривалого зберігання і не провокує жодних складнощів у застосуванні при введенні в продукти харчування, які вимагають захисту від мікроорганізмів. Однак необхідно враховувати, що ефективність добавки-консерванту спостерігається при значному спектрі рН, а саме 2-6,5. Але якщо кислотність знижується, консервувальні властивості речовини зменшуються.
Взагалі, на яку галузь харчопрому не поглянь, скрізь використовується Е202, оскільки подовжуючи життя продуктам харчування, вона в дозволених кількостях не несе шкоди людям, які вживають цю їжу. Виготовлення ковбас, рибної, молочної та кисломолочної продукції (сирів, згущеного молока, сметани…), цукрової, борошняної кондитерки і житнього хліба, консервованих овочів та фруктів, меду, соусів східної кухні й майонезу, маргарину, тваринних масел і рослинних олій, соків, концентратів, газованих/негазованих напоїв та вин – для харчових продуктів цих та інших напрямків доцільне залучення консерванту, що розглядається. Завдяки йому здійснюється пригнічення дріжджів, ферментів, бактерій і цвілі. Вони розвиваються і розмножуються дуже невисокими темпами. Як результат, придатність їжі збільшується в рази.
Вводять цю добавку, як правило, в сировинний матеріал, змішуючи з продуктами. Також можливе виконання поверхневих обробних заходів з попереднім розчиненням у питній воді.
Які обсяги використовуються в тому чи іншому напрямку? Загалом, від 0,02 до 0,2 %, залежно від виду продукту. А взагалі кожна категорія їжі має свої норми, наприклад (на 100 кг продукту):

  • 60-120 г для масла, маргарину;
  • 100-200 г для консервованих овочів і соусів (гірчиці, кетчупу, майонезу тощо);
  • 20-30 г для слабоалкогольних вин і 50 г для безалкогольних напоїв;
  • 70-200 г для джемів, варення і повидла;
  • 40-60 г для чаїв, кави і трав’яних настоїв;
  • 100-150 г для молокопродуктів;
  • 200 г для м’ясних копченостей, копчених ковбас, а також масляних кремів;
  • 130-200 г для бездріжджової борошняної і цукрової кондитерки.

Е202 дозволена до застосування в харчовій промисловості в США, європейських та інших країнах. Україна не стала винятком.
Косметична індустрія – мабуть, другий за величиною споживач. Тут безпечний природний консервант застосовується теж нерідко. Він добре показує себе в боротьбі з цвіллю, дріжджами і аерофільними бактеріями. Навіть у незначних обсягах подовжує терміни зберігання косметичних засобів. Здатний ставати жировою фазою емульсії, розчинення ж відбувається у водній. Зволожує та пом’якшує, тим самим в невеликих кількостях благотворно впливає на шкіру будь-якого типу. Не викликає алергій. Введення в косметику здійснюється при t не вище 40 °С, оскільки при більш високих температурах можливий вияв нестійкості.
Завдяки добре вираженим антибактеріальним якостям, сорбат калію нерідко необхідно замовити для косметики таких видів:

  • засоби для обличчя (креми, лосьйони, тоніки, сироватки, бальзами, гелі для вмивання та ін.);
  • креми і сироватки для тонкої чутливої шкіри навколо очей;
  • доглядова косметика для волосся (шампуні, кондиціонери, маски…);
  • декоративні косметичні засоби;
  • цукрові скраби та інші безводні композиції;
  • сонцезахисні продукти;
  • гідролізати й гідролати.

Причому використовують цей консервант не тільки в промислових масштабах, а й при створенні косметичних засобів у домашніх умовах.
Чи є обмеження і чи потрібно поводитися обережно? Виробникам важливо знати, що допустимі обсяги цієї субстанції становлять 0,15-0,3 % (не більше 0,3 г/100 мл), і використовувати ці знання на практиці, в жодному разі не закриваючи на це очі. Дотримання рецептури – запорука не тільки ефективності косметичного засобу, а й його безпеки для аудиторії, а відтак і доброї репутації бренду. Що стосується споживачів, то і їм необхідно перед застосуванням косметики ознайомлюватися з приписами інструкції. Так вдасться уникнути будь-яких негативних наслідків, зокрема шкірних подразнень. Останні, до речі, можуть проявитися у людей з особливою чутливістю до зазначеної речовини. Але, як показує практика, це трапляється вкрай рідко.
Про безпеку цієї добавки свідчать численні наукові дослідження і практичні випробування. Але про те, що нешкідливість доведена тільки при дозволених дозуваннях, повинен знати кожен. Знати і не нехтувати цим.
Так, калій сорбіновокислий має чимало корисних властивостей, тому його застосування харчовою та косметичною галузями не обмежується. Ось ще низка сфер, де часто не обходяться без цієї речовини:

  • фармацевтика;
  • гумове виробництво;
  • тютюновий напрямок.

Купити сорбат калію

Купити сорбат калію у вигляді порошку або гранул пропонує ПП «Система Оптимум». Компанія реалізує цю речовину оптом і вроздріб. Пакування, зазвичай, відбувається в мішки або картонні ящики з поліетиленовими вкладками. Перевезення – з дотриманням норм і вимог, за погодженням із замовником.
Для зберігання продукту знадобиться сухе приміщення з невисокою температурою і оптимальною провітрюваністю. Пам’ятайте, що цьому реактиву протипоказаний вплив прямого сонячного випромінювання. Гарантійний термін придатності становить 12 місяців з дня виготовлення.

Калій сорбіновокислий за найкращими цінами

На щастя, сорбат калію сьогодні можна придбати в Україні, не переплачуючи. Одні з найкращих пропозицій – у ПП «Система Оптимум». Низькі ціни діють як на роздрібні партії, так і на замовлення дрібним/середнім/великим оптом. Взагалі, кінцева вартість і отримання персональних знижок можуть бути обговорені з менеджером компанії в індивідуальному порядку. Для цього зв’яжіться з нами за контактним номером телефону або через емейл.

Хімічні речовини оптом

В інтернет-магазині «Система Оптимум» ви побачите і зможете купити не тільки калій сорбіновокислий, а й інші хім. реактиви для потреб вашої лабораторії, підприємства або ін. З переліком продукції радимо ознайомитися без зволікань, оскільки замовлення всього необхідного на одну доставку – це додаткові вигоди на рівному місці.

Сорбат калію від виробника

Сорбат калію на складах компанії завжди є у великих обсягах. А це означає, що відправка товару до вас може бути виконана без найменших затримок. Доставка – оперативна за допомогою українських транспортних компаній. Ще один добрий варіант – транспортом нашої компанії. Великий власний автопарк дозволяє нам кожне замовлення виконувати в обумовлені терміни.
І пам’ятайте: нічого не може бути вигідніше, ніж покупка від виробника. Тільки так можна якнайкраще забезпечити тандем «якісно» + «недорого».
Купуйте калій сорбіновокислий в інтернет-магазині «Система Оптимум»! Це вигідно, зручно та з гарантією якості!

 

Вага

мішок 25 кг, фасування 500 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Kalyj_sorbynovokyslyj

Залишіть відгук до товару “Сорбат калію (калій сорбіновокислий)”