Пошук
Калій ацесульфам (ацесульфам калію)

279.00 грн

Калій ацесульфам (ацесульфам калію)

279.00 грн (ціна за 1 кг)

Артикул: 11140. Категорія: .

На складах ПП Система Оптимум завжди є в наявності калій ацесульфам. У нас можна купити калій ацесульфам за доступною ціною. Калій ацесульфам має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна ацесульфам калію Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку товару по всій території України. При купівлі ацесульфам калію оптом наші менеджери нададуть Вам персональні знижки.

Калій ацесульфам (ацесульфам калію) – це харчова добавка під кодовим номером Е950, один з найпопулярніших у всьому світі замінників цукру, підсолоджувач, що належить до ряду сульфамідів. Солодший, порівняно зі сахарозою, десь в 200 разів: тобто, якщо взяти 200 кг сахарози і 1 кг ацесульфаму, солодкість вийде рівнозначною. Чи є співмірні з цією речовиною в плані солодкості продукти? Є, це аспартам. Але той, в свою чергу, має два суттєвих недоліки: його солодкість відчувається не відразу, а ось залишається на язику протягом тривалого часу.

Зовні калій ацесульфам – це тверда порошкоподібна маса, сформована безбарвними кристалами. З легкістю розчиняється в воді: 270 г/100 мл при 20 °C. Перший раз описана в 1967 р. німецьким хіміком К. Клаусом. При високих концентраціях цій добавці характерний гіркуватий металевий присмак. Тому доцільно її використовувати спільно з аспартамом.

Молярна маса – 201,242 г/моль, густина – 1,81 г/см³. Термовластивості: t плавлення – 225 °C, при t кипіння розкладається. Формула: C4H4KNO4S.

Синтез

Пром. способів отримання цієї сполуки існує кілька. Більшість з них передбачає задіяння похідних ацетоацетату, його ефірів або дікетену, які реагують з похідними моноаміду сірчаної кислоти. Синтез ацесульфаму може виглядати, як конденсація в ефірі ізоціанату сульфонілфториду та трет-бутилу етилового ефіру ацетооцтової кислоти, плюс подальша циклізація за допомогою каустичного поташу. Ще один з методів отримання ґрунтується на застосуванні триетиламонієвої солі й 4-метилен-2-оксетанону з утворенням аміду 3-оксобутанової кислоти, що циклізується потім під впливом триоксиду сірки.

Застосування підсолоджувача Е950

Початок дозволеного використання ацесульфаму калію датується 1998 р., коли в Америці затвердили можливість його додавання до медикаментів та газованих напоїв. Трохи пізніше його почали вводити і в інші продукти харчопрому. Це зокрема: безалкогольні напої, соки, молочні напої, кисломолочка, жуйки, желатинові десерти, різноманітна випічка, кондитерка, вафлі та ріжки для морозива, сухофрукти, сухі сніданки, пресерви з фруктів, овочів і риби, низькокалорійні й безцукрові продукти, БАДи та ін.

Завдяки властивості зберігати свій смак навіть при високій t, зручне задіяння зазначеної добавки при виготовленні тортів, печива та інших солодощів.

До речі, її можна зустріти і в алкогольних напоях, правда, об’єм етанолу в яких не перевищує 15 %: в сидрах, винах і лікеро-горілчаних виробах.

У всілякий фастфуд, наприклад, у різноманітні закуски, сухі супи, крекери, готові соуси і маринади Е950 найчастіше додають разом з іншими штучними підсолоджувачами.

Є ще одна роль, у якій ця добавка може себе проявити. Це інтенсифікація смако-ароматичних характеристик їжі. Вона не настільки популярна, як попередня. Але все ж маскування натурального смаку низькоякісної продукції іноді має місце бути.

Якщо говорити не про харчову галузь, цей замінник цукру додають до деяких гігієнічних засобів (зубних паст, ополіскувачів для рота) і ліків, наприклад, для підсолодження лікувальних сиропів, драже і жувальних таблеток. У випадку як і з харчовими продуктами, так і з фармацевтичними, мета ставиться одна – зробити їх активні компоненти більш привабливими у смакову плані.

Калій ацесульфам: користь і шкода

Як і у випадку з будь-якими іншими харчовими добавками, застосування ацесульфаму калію супроводжується питанням про можливі ризики. Небезпечна ця речовина для людини чи ні? Можливо, має якусь користь? Чи варто виробникам вводити її в їжу і ліки, а споживачам купувати продукти, в складі яких вона присутня? Давайте розберемося.

Відразу хочемо акцентувати вашу увагу на тому, що кінцевих однозначних висновків медики в цьому сенсі не дають. Тобто, точно шкідлива або точно безпечна Е950, ще належить вивчити і довести. Достовірно відомо таке:

– організм добавку не всмоктує, вона не бере участь в метаболічних процесах, а виводиться оперативно за допомогою нирок в незмінному вигляді;

– матеріал не здійснює алергенного й канцерогенного впливів;

– Е950 не діє руйнівно на зубну емаль і не є причиною виникнення карієсу.

У зв’язку зі всім сказаним вище, ця харчова добавка вважається умовно безпечною. Допустима добова доза – 15 мг/кг ваги тіла людини. Якщо ж дозу цю перевищити, негативні прояви, такі як нудота, головний біль, відчуття слабкості і дратівливості, не змусять себе чекати. Наявність в її складі метилового ефіру здатна спровокувати погіршення функціонування серця і судин, а аспарагінової кислоти – призвести до збудженого стану нервової системи і стати причиною звикання до продуктів, що містять цю добавку.

Як би там не було, на сьогодні калій ацесульфам, його небезпеку/безпеку, можна описати так: не такий страшний вовк, як його малюють. У допустимих кількостях ризики мінімальні, адже не дарма він дозволений до застосування в США, країнах Європи та багатьох інших по всьому світу.

Якщо Вам потрібно купити гуртом калій ацесульфам, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на калій ацесульфам, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Sklad

Залишіть відгук до товару “Калій ацесульфам (ацесульфам калію)”