Кормова добавка форміат кальцію

Формиат кальция

Форміат кальцію (кальцій мурашинокислий) – це кальцієва сіль мурашиної кислоти, антисептик у вигляді білої/світло-жовтої порошкоподібної маси з кількістю активного компоненту не менше 98 %. Характеризується нейтральністю, гірким смаком, легким поглинанням вологи і розчиненням в водних середовищах. Піддається гідролізу, в зв’язку з чим відбувається лужна реакція. Контакт зі сильними кислотами приводить до формування відповідних кальцієвих солей

Continue reading »

Гідроксиламін сульфат для хімічної промисловості

Гидроксиламин сульфат

Гідроксиламін сульфат (сірчанокислий гідроксиламін) – це сполука неорганічної природи, гігроскопічна, у вигляді твердої білої порошкоподібної маси, що складається з невеликих кристалів. Має середньо відчутний запах. Легко розчиняється у водному середовищі і концентрованому аміачному водному розчині, в сірчаному ефірі розчинення слабке, в спиртах (етанолі та метанолі) розчиненню не піддається. Осадження з водних розчинів відбувається за допомогою

Continue reading »

Глутаровий альдегід для дезінфекції

Глутаровый альдегид

Глутаровий альдегід – це складна органічна сполука, жовтувата/коричнювата рідка речовина зі специфічним різким запахом. Належить до альдегідної групи. Ефективний стерилізатор і дезінфектант. Активний компонент становить не менше чверті від загального обсягу. При поєднанні з водою, спиртами, метилтрихлоридом, толуолом і бензолом змішується. Випускається в металевій тарі різного фасування. Застосування Глутаровий альдегід – це, передусім, дезінфектант широкого спектру дії. Він діє бактері-, спорі-

Continue reading »

Властивості діетиленгліколю

Диэтиленгликоль

Діетиленгліколь (дігліколь, ДЕГ) – це хімічна сполука, що належить до двоатомних спиртів, двоетиленовий спирт. Виглядає як біла рідка речовина з прозорою текстурою і в’язкою консистенцією. Має солодкуватий смак. Запах відсутній. Характеризується гігроскопічністю. Доброму розчиненню піддається в водному середовищі, нижчих спиртах, диметилкетоні, амінобензолі, гідроксибензолі та метилтрихлориді в широкому температурному діапазоні, обмежено розчиняється в бензолі, етоксиетані й

Continue reading »

Де використовують карбонат кальцію?

Карбонат кальция

Карбонат кальцію (кальцій вуглекислий) – це речовина, що знайшла застосування в різних напрямках. Але перед тим, як з’ясувати, де і для чого її використовують,  розберімося, чим вона є і які властивості має. За своєю суттю це хімічна сполука неорганічного походження, сіль H2CO3 і Ca. Виглядає як біла тверда кристалічна маса, нерозчинна у воді та етиловому

Continue reading »

Значення ізоамілового спирту для промисловості

Изоамиловый спирт

Ізоаміловий спирт (ізобутилкарбінол) – це ізомер насиченого одноатомного амілового спирту, органічна сполука, основа сивушних олій. Виглядає ця речовина як рідка маса, легка рухома й прозора. Колір або відсутній, або має незначний жовтий відтінок. Запах – різкий, неприємний. Цей матеріал легший, ніж вода, розчиненню в ній піддається, однак слабо. Добре змішується з органічними розчинниками: бензолом, диметилкетоном,

Continue reading »

Способи застосування рицинової олії

касторовое масло

Рицинова, або касторова олія («касторка») – продукт рослинного походження, який добувають з рицини звичайної. За своєю суттю є сукупністю нейтральних жирів деяких кислот (12-гідрокси-9-цис-октадеценової, лінолевої та цис-9-октадеценової). Переважна його кількість, цілих 80 % – це ацилгліцероли в’язкоюї рицинолевої к-ти, яка у великій молекулі містить лише 1 ненасичений зв’язок. Решта – гліцериди двох інших. Висиханням і формуванням

Continue reading »

Що таке диметилформамід?

Диметилформамид

Диметилформамід (ДМФА, DMFA) – це органічна сполука у формі безбарвної прозорої рідини дещо в’язкої консистенції. У чистому вигляді майже позбавлена запаху, однак при наявності продукту розкладання (CH3)2NH може злегка відчуватися «рибний». Змішується при поєднанні з більшістю орган. розчинників, за винятком вуглеводнів. Не виявляє стійкості до впливу сильних кислот та основ, у результаті чого піддається гідролізу,

Continue reading »

Нітратоміри лабораторні

Нитратомер лабораторный

Визначення нітратів у харчових продуктах, ґрунті, воді та інших середовищах/матеріалах – дуже актуальне у наш час завдання. А виконують його за допомогою таких вимірювальних пристроїв, як нітратоміри (нітрат-тестери, дозиметри нітратів). Вони бувають побутовими, які можна використовувати вдома і на ринку, а також професійними лабораторними. За допомогою перших, зазвичай, аналізують тільки їжу, головним чином, свіжі фрукти

Continue reading »

Застосування вуглецю чотирихлористого

Четыреххлористый углерод

Чотирихлористий вуглець (тетрахлорметан, перхлорметан) – це хлорорганічна сполука, алкілгалогенід, безбарвна важка рідка речовина із запахом метилтрихлориду. Прозора і рухлива, але досить стійка. Не горить, у водному середовищі практично не розчиняється, з більшістю органічних розчинників змішується. Нагрівання разом з водою до 250 °C приводить до гідролізу, при цьому, якщо H2O недостатньо, формується дихлорид карбонілу, якщо в

Continue reading »
Pages:1234567...29»