Пошук
Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)

810.00 грн

Агар Агар для МБЦ
агар-агар для МБЦ

Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)

810.00 грн (ціна за 1 кг)

Агар-агар – продукт рослинного походження. Його отримують з деяких видів водоростей при їхньому екстрагуванні.

Очистити
Артикул: Невідомо. Категорія: .

Купити агар-агар для МБЦ (агар мікробіологічний) – потреба, що виникає досить часто в певному сегменті діяльності. Якщо покупка зазначеного матеріалу актуальна і для вас, якщо шукаєте агар-агар, ціна якого – в розумних межах, звертайтеся. У нас цей рослинний продукт постійно в наявності й доступний для придбання на вигідних умовах.

Де можна купити агар-агар?

Де продається агар-агар? Цей товар пропонують замовити різні виробники і постачальники. Але чи скрізь варто купувати? Це питання без сумнівів можна зачислити до риторичних. Звичайно, не скрізь. Не всі можуть гарантувати бездоганну якість продукту. Далеко не кожна компанія пропонує відповідні до якісних параметрів ціни. Та й поставки можна очікувати довго, якщо потрапити на недобросовісну фірму.

Інша річ – ПП «Система Оптимум». Не станемо стверджувати, що ми єдині, кому можна довіряти, але що в числі небагатьох таких – так вже точно. Пропонуємо оптом купити якісний агар-агар з доставкою в будь-який регіон країни, який відповідає всім нормам і вимогам (підтверджено сертифікатом якості). Постійна наявність товару на складі, власний автомобільний парк – передумови, які дозволяють нам кожне замовлення виконувати в обумовлені терміни.

Невисока вартість – ще одна перевага, що пояснює чималий попит на нашу продукцію. Ми не прагнемо необґрунтовано завищувати ціни і втрачати покупців. Завжди намагаємося організувати обопільно вигідну співпрацю на опт.

Замовити в Україні

Чому купувати агар-агар в Україні краще, ніж за кордоном? Тому що так зручніше, швидше і вигідніше. Не потрібно виїжджати з країни, вирішувати імпортно-експортні питання, довго очікувати доставку і т.д. Замовити в української компанії – 100 % правильне рішення.

Характеристики агар-агару для МБЦ

Характеристика речовини, не в останню чергу, залежить від виробника. Якщо той надійний, значить продукт якісний. Його властивості та хімічний склад такі, як потрібно.

Який склад продукту? Бактеріологічний агар складається з агарози та агаропектину. Перший компонент є лінійним гліканом, другий – поєднанням сульфатованих полісахаридів. Їх загальна кількість становить до 80 %. Близько 10-20 % займає вода. Також у структурі присутні мінеральні солі (1,5-4 %). Глікани, в свою чергу, містять D- і L-ізомери галактози, 3,6-ангідрогалактозу, пентози, а також дві кислоти (C6H10O7 і C3H4O3).

По суті, це замінник желатину рослинної етимології. Може виглядати як жовто-білого забарвлення порошок або пластинки. Що стосується водорозчинення, то при низькій t воно не здійснюється. Розчинність у водному середовищі можлива тільки тоді, коли його t досягає 95-100 °С. У гарячому стані текстура щільна, без каламуті. Коли t знижується до 35-40 °С, формується міцна і чиста гелеподібна субстанція з термозворотністю. І так може відбуватися знову: подальше нагрівання дає рідину, охолодження – гель.

Виробництво цього матеріалу – це процес екстракції з водоростей з формуванням в H2O розчинах композиції щільної консистенції. Агар-агар присутній в червоних і бурих водоростях – мешканцях Чорного і Білого морів, а також Тихого океану.

Характеристика продукту може відрізнятися, відтак виділяють 2 найбільш затребувані сорти: вищий і перший. Основна відмінність – в колірних параметрах і чистоті: світлий, білий, можливо з жовтуватим або сіруватим відтінком і жовтий або жовто-сірий, відповідно.

Застосування і вартість

Де використовується зазначений продукт і яка його ринкова вартість? Давайте поговоримо про все по черзі.

Основне застосування агар-агару полягає у вирішенні мікробіологічних завдань (використовується як загущувач). Прозорість субстанції, чудове сходження і незначна витрата роблять її надважливим учасником різних мікробіологічних досліджень. З неї створюють усілякі живильні середовища (Ендо, Гісса, вісмут-сульфіт та ін.). Концентрація може використовуватися різна: так, якщо потрібне напіврідке середовище, береться 0,3-0,7 %-ва, якщо дещо щільніше – 1,5-3 %-ва. А в особливих середовищах, завдяки цій речовині, за потреби може регулюватися осмотичний тиск.

Додаткові процеси, в яких задіюється бактеріологічний агар:

  • діагностичні заходи, спрямовані на виявлення онкології та жовчнокам’яної хвороби;
  • імунологічний аналіз за допомогою електрофорезу;
  • приготування композицій агар + вазелін;
  • вирощування еритроцитів, дріжджів, бактерій і цвілевих грибів;
  • вивчення сироватки крові;
  • створення таблетованих, капсульованих та інших медикаментів для хворих на цукровий діабет.

Мікробіологія відчуває велику потребу цього цінного продукту, що не має рівноцінних аналогів. У зв’язку зі значною стійкістю до ферментативного поділу, він дозволяє виробляти гелі при відсутності катіонів, які мають унікальні властивості, зокрема оптимальну t утворення гелю і плавлення, збільшений гістерезис та зворотність.

У мікробіологічних цілях повинен бути задіяний високоякісний агар-агар, склад і вид якого відповідають вищому або першого сорту (виморожений, світлий, створений відповідно до ДСТУ). Якщо ж цим правилом знехтувати, гель може вийти низькоякісним, у зв’язку з чим реалізується блокування для розвитку мікроорганізмів.

Застосування агар-агару актуальне не лише в мікробіології. Де використовується ще? Також він важливий для медицини (для отримання проносного ефекту), хімії і фармацевтики, задіюється в косметології та харчопромі. Як добавка до їжі під кодом Е406 зарахований до категорії стабілізаторів. Примітно, що цей загущувач і желеутворювач не здійснює ніякого негативного впливу на людину. Його вводять в супи і десерти, консерви з фруктів і овочів, висвітлені напої, пиво, консервовані рибо- і м’ясопродукти. З урахуванням невеликої калорійності, без нього нерідко не обходиться виробництво діабетичної їжі, жуйок, хлібобулочної продукції, згущеного молока і майонезу. Це популярний желатинозамінник. Чим відрізняється від желатину? Головним чином, тим, що його джерелом слугує рослинна сировина, тоді як желатин добувають з продуктів тваринної природи. Отже, агар-агар можна вводити у вегетаріанські страви, чого не скажеш про желатин. Але є й інші відмінності. Так агар-агару характерно:

  • посилене желювання;
  • моментальне схоплювання форми;
  • заморожування при t, вище кімнатної, і нерозпливання на спеці;
  • створення щільнішої консистенції;
  • використання в менших кількостях для досягнення однакових цілей;
  • більш нейтральні смакові параметри, за рахунок чого розширюються кулінарні можливості.

Правда, желатин виграє в плані ціни. Але тут слід урахувати той нюанс, що агар використовується в зменшених обсягах. Менші дози – менші витрати.

Шкода і користь. Агар-агар застосовується в косметології, харчовій промисловості та медицині, при цьому не маючи обмежень, неспроста. Головний його плюс – рослинне походження, тобто натуральність, а також лікувальні властивості. З інших слід зазначити такі:

  • відсутність у його складі вуглеводів, цукрів та жирів, а відтак підвищена харчова цінність;
  • відсутність колірно-смако-ароматичних характеристик, завдяки чому можливе використання практично з будь-якою їжею;
  • сприяння схудненню шляхом виведення з організму жирів і у зв’язку зі слабким засвоєнням;
  • очищення від шлакових структур, токсинів і важких металів;
  • благотворний вплив на щитовидну залозу;
  • зміцнення кісткових тканин, завдяки наявності в його складі кальцію;
  • поліпшення метаболізму в клітинах;
  • зниження кислотності в шлунку;
  • стабілізація рівня глюкози в крові;
  • зменшення кількості холестерину, жирів і цукрів в організмі.

Нетрадиційна медицина застосовує цю субстанцію для загального зміцнення здоров’я, боротьби з гемороєм і при запаленнях органів системи травлення.

Що стосується шкоди, то вона можлива тільки при зловживанні. Якщо використовувати цей матеріал як проносне і перебрати міру, не є винятком діарея. Також можлива індивідуальна непереносимість і прояв алергійних реакцій. Спільне вживання з оцтом і щавлевою кислотою – передумова для виникнення розладів шлунково-кишкового тракту.

Такі шкода і користь описуваного продукту.

Який термін придатності? Залежить від виробника і вказується на упаковці. В середньому – три роки з дня фасування. Якщо ж говорити про їжу, приготовлену з його залученням, то вона в своїй більшості може зберігатися не більше двох діб, і то в холодильнику, консерви – кілька місяців.

Отже, застосування і зберігання розглянули, а що ж стосовно цін? Все залежить від того, де продається цей продукт. Сьогодні вартість можна знайти різну. Якщо хочете оптом купити з вигодою, уважно вивчіть пропозиції ринку.

Доставка по Україні та низькі ціни

Купити агар-агар для МБЦ та інших напрямів пропонує компанія «Система Оптимум». Уточнити будь-які питання щодо товару і замовити його можете телефоном або через електронну пошту. Ми пропонуємо одні з найкращих в Україні умови придбання агару, зокрема організовуємо швидку доставку по всій країні і не завищуємо ціни. Хімічний склад і термін придатності відповідають даним, зазначеним на упаковці. Оформляйте замовлення!

Вага

мішок 25 кг, фасування 1 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Агар Агар для МБЦ

Залишіть відгук до товару “Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)”