Пошук
Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)

828.00 грн

Агар Агар для МБЦ
агар-агар для МБЦ

Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)

828.00 грн (ціна за 1 кг)

Агар-агар – продукт рослинного походження. Його отримують з деяких видів водоростей при їхньому екстрагуванні.

Очистити
Артикул: Невідомо. Категорія: .

На складах ПП Система Оптимум завжди в наявності агар-агар для МБЦ. У нас можна купити агар-агар для МБЦ за доступною ціною. Агар-агар для МБЦ має сертифікат якості. Якість, умови придбання і ціна на агар-агар для МБЦ Вас приємно здивують. Наявність власних складів та автопарку забезпечує оперативність у виконанні замовлень, доставку агар-агару для МБЦ по всій території України.

Характеристики агар-агару для МБЦ

Агар-агар для МБЦ (агар мікробіологічний) – продукт, що складається з агарози (лінійний полісахарид) і агаропектину (сукупність сульфатованих полісахаридів); желатинозамінник рослинного походження. Зовні це порошкоподібна маса або пластини жовто-білого кольору. Основних компонентів – полісахаридів – містить 70-80 %, 10-20 % припадає на воду і ще 1,5-4 % – на мінеральні солі. У полісахаридах, у свою чергу, виявлені такі речовини: D-галактоза і L-галактоза, 3,6-ангідрогалактоза, пентози, глюкуронова і піровиноградна кислоти.

Агар-агар для мікробіологічних цілей (МБЦ) у холодній воді не розчиняється, розчинення відбувається тільки при підвищенні температури води, повне спостерігається при t 95-100 градусів. Гарячий розчин мікробіологічного агару дещо в’язкий і прозорий. Охолодження до 35-40 °С приводить до утворення міцного і чистого термозворотного гелю. Нагрівання до 85-95 °С дає повторно рідкий стан, а подальше охолодження до 35-40 °С – знову стан гелю.

Отримання агар-агару відбувається з багрянок (червоні водорості) і бурих водоростей, які у воді утворюють густий холодець: філлофора, грацилярія, гелідіум, цераміум тощо. Місця знаходження цих морських рослин – Чорне і Біле моря, Тихий океан. Застосовуваний спосіб отримання агар-агару – екстрагування.

Виділяють два основних гатунки цього продукту, залежно від якості:

– вищий (білий/світло-жовтий/зі світло-сірим відтінком);

– перший (жовтий/темно-жовтий).

Використання агар-агару для мікро біологічних цілей

Головним чином, агар-агар застосовують у мікробіологічних цілях, а також у медицині та харчопромі. У харчовій промисловості він під назвою Е406 використовується як добавка до їжі, а саме до супів і десертних страв (мармелад та зефір, суфле та джеми, жувальні солодощі та начинки, морозиво тощо). Не забуваємо, що він також виступає замінником желатину. У медичній галузі застосовується як проносне.

Завдяки прозорості, високій збіжності та невеликим витратам, агар-агар – активний учасник мікробіологічного аналізу.

Спеціальний агар-агар для МБЦ є основою для створення різних поживних бактеріологічних середовищ. Якщо необхідно отримати середовище напіврідке, використовують його 0,3-0,7 %-у концентрацію, якщо густіше – 1,5-3 %-у.

Крім того, ця речовина застосовується в таких процесах:

– діагностика раку, саркоми і жовчнокам’яної хвороби;

– імунологія (електрофорез);

– створення агар-вазелінових емульсій;

– вирощування еритроцитів, дріжджів, бактерій та плісняви;

– дослідження кров’яної сироватки;

– виробництво ліків для діабетиків (пігулки, капсули та інші препарати).

 

Агар-агар дуже цінний для мікробіології й не має вартих уваги аналогів. Він надзвичайно стійкий до ферментативного розщеплення, дає можливість виготовляти гелі без присутності катіонів. Гелі, вироблені на його основі, мають низку унікальних властивостей: оптимальні температури гелеутворення й плавлення, великий гістерезис і оборотність.

Важливо використовувати в мікробіології якісний агар-агар вищого або першого гатунку, виморожений, освітлений, відповідний ДСТУ. Адже неналежний стан цієї субстанції може призвести до отримання низькопробного гелю, який, у свою чергу, буде блокувати розвиток мікроорганізмів.
У мікробіології використовують спеціальний агар-агар для МБЦ. Агар-агар для мікробіологічних цілей застосовується як основа для виготовлення різноманітних поживних середовищ. Для отримання напіврідких поживних середовищ цей агар додають у концентрації від 0,3 до 0,7%, щільних поживних середовищ – від 1,5 до 3 %, (вага / об’єм).
Агар-агар прозорий, має хорошу сходимість. Витрата агар-агару досить економічна. Тому його широко використовують для бактеріологічних досліджень.
Агар-агар для мікробіологічних цілей використовується в наступних випадках:
При діагностиці таких хворіб як саркома, рак і жовчо-кам’яна хвороба; при імунному електрофорезі; для виготовлення бактеріологічних середовищ; при приготуванні агар-вазелінової емульсії; при аналізі сироватки крові; для виготовлення таблеток, капсул і препаратів хворим на діабет.
Агар-агар для МБЦ застосовують для приготування агаризованих середовищ, включаючи: агар Ендо, вісмут-сульфіт агар, живильне середовище Гіса, поживний агар тощо.
Гелі, що утворюються з даного агару, мають унікальні властивості. Завдяки їхнім температурам гелеутворення і плавлення, а також величезному гістерезису і оборотності, агар-агар досі не має гідної заміни для мікробіології. Агар-агар для МБЦ, на відміну від інших гелеутворювачів, має дуже велику стійкість до ферментативного розщеплення, а також можливість утворювати гелі за відсутності катіонів, що дозволяє застосовувати його при створенні особливих середовищ, здатних регулювати осмотичний тиск залежно від необхідності. Тому агар-агар використовують для найрізноманітніших цілей: вирощування еритроцитів, дріжджів, бактерій або цвілевих грибів. Для отримання агар-агару використовують бурі (Gelidium, Gracilaria, Ceramium тощо) і червоні (філофори) водорості, які можна знайти в Білому і Чорному морях, а також у Тихому океані.

Якщо Вам потрібно купити оптом агар-агар для МБЦ, зверніться до компанії Система Оптимум. Питання щодо ціни на агар-агар для МБЦ, а також умов оплати та доставки по Україні Ви можете оперативно вирішити з фахівцями компанії телефоном або через e-mail.

 

Вага

мішок 25 кг, фасування 1 кг

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Агар Агар для МБЦ

Залишіть відгук до товару “Агар-агар для МБЦ (МікроБіологічних Цілей)”